Agnieszka Rajczakowska-Strach Dietetyk

Odpowiednie żywienie może być kluczem, a na pewno będzie ogromnym wsparciem dla leczenia różnych jednostek chorobowych.

Przyjmuje w: czwartek 12-20

Doświadczenie i kwalifikacje

O specjaliście

Od 10 lat w sposób aktywny zajmuję się promocją zdrowia poprzez współpracę z ośrodkami edukacyjnymi, prowadząc warsztaty i wykłady o tej tematyce. Udzielam porad żywieniowych w różnych jednostkach chorobowych. Proponuję dietoterapię w zaburzeniach metabolicznych różnego typu, dolegliwościach związanych z trawieniem, nietolerancjach pokarmowych, chorobach autoimmunologicznych, depresji, chronicznym zmęczeniu.

Specjalizacje

  • Dietetyka
  • Inżynieria środków żywnościowych
  • Dietetyka kliniczna

Choroby

  • otyłość i nadwaga
  • choroby układu sercowo-naczyniowego (zaburzenia lipidowe, nadciśnienie, choroba niedokrwienna mięśnia sercowego, zawał mięśnia sercowego, miażdżyca),
  • cukrzyca typu 2
  • dna moczanowa
  • choroby nowotworowe dorosłych
  • choroby nerek
  • alergie i nietolerancje pokarmowe
  • choroby autoimmunizacyjne
  • wybrane choroby neurologiczne

Dodatkowe informacje

Przygotowuje indywidualne plany żywieniowe i suplementacyjne dostosowane do potrzeb pacjenta w różnych jednostkach chorobowych. Wykonuje pomiar składu ciała oraz analizę nietolerancji pokarmowej. Po dokładnym wywiadzie o stanie zdrowia dobieram indywidualną dietę, dopasowaną do trybu życia pacjenta.
Przed pierwszą wizytą wypełnij ankietę dietetyczną dla pacjenta.